foto: A. P.

Danes je v Ljubljani potekal Pohod za življenje. Pohod je potekal v skladu z vladnimi predpisi za čas epidemije ter priporočili in navodili Inštituta za javno zdravje. Dogajanje smo spremljali v živo – IZ MINUTE V MINUTO.

12:19 Pohodniki za življenje se začno počasi razhajati. Pohod za življenje 2021 je zaključen.

12:18 Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore zapoje Hvala večnemu Bogu! Vsi Pohodniki zapojejo z njim.

12:17 Uška Cankar Soares: “Postanimo ambasadorji Pohoda za življenje za drugo leto. Smo del Pohodov po vsem svetu, ti Pohodi so po svetu najstevilčnejši! Se vidimo drugo leto!”

12:15 Aleš Primc je udeležence Pohoda za zaključek pozdravil z besedami in se zahvalil policiji: ” Hvala za miren in kulturen shod! Policija se je na letošnji pohod bolje pripravila kot lani, hvala, a naša želja je, da bi nas drugo leto še bolj. A smo morali poskrbeti z varnost naših udeleženih otrok. Verjamem, da se bo policija drugo leto bolje pripravila in bomo pohod pripravili v skladu z načrtovanim.”

12:12 Spregovoril je tudi poljski veleposlanik, ki se tudi udeležil Pohoda: “Navdušen sem! Na Poljskem imamo Pohode za življenje že 10 let, in še rastejo! Tudi pri vas bodo rastli!”

12:10 Protestniki silijo v pohodnike skozi stranske ulice.

11:47 Policija je sporočila, da pot do Prešernovega trga ni varna, zato  gredo Pohodniki za življenje po isti poti nazaj na Gornji trg pred Šentjakobsko cerkev!

11:46 Urška Cankar Soares: “Ni res, da splav ni nič. Vsak čuti, da je to najtežja odločitev v življenju, ki pusti posledice. ZAKAJ? Zato, ker si vzel življenje!”

11:45 Pohodnike za življenje je nagovoril ljubljanski nadškof Stanislav Zore: “Z vami bi rad podelil vabilo k neki drugačni drži, ki jo lahko ponesemo v našo družbo. Pavček je to izrazil v pesmi: ‘Kadarkoli srečam nosečo mamico, pozdravim malega junaka v njej in mu izrečem dobrodošel v ta svet.’ Mi zmoremo in ne gremo mimo nobenega otroškega vozička ali noseče mamice brez prošnje za blagoslov. ”

Več si lahko preberete TUKAJ.