Predsednik SŠK je ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore. (foto: STA)

Predsednik vlade Janez Janša se je včeraj v Ljubljani srečal z ljubljanskim nadškofom metropolitom in predsednikom Slovenske škofovske konference msgr. Stanislavom Zoretom ter ostalimi člani Slovenske škofovske konference.

Na srečanju s predsednikom vlade so s strani Slovenske škofovske konference sodelovali še mariborski nadškof metropolit in podpredsednik Slovenske škofovske konference msgr. Alojzij Cvikl, koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, novomeški škof msgr. Andrej Glavan, murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek in  generalni tajnik Slovenske škofovske konference dr. Tadej Strehovec.

Gre za prvo tovrstno srečanje predsednika vlade s Slovensko škofovsko konferenco. Predsednik vlade Janez Janša tudi s tem srečanjem nadaljuje dialog, ki ga vzpostavlja z vsemi večjimi verskimi skupnostmi v Sloveniji.

Tokratno prvo srečanje s člani Slovenske škofovske konference je bilo namenjeno pogovorom o spopadanju z epidemijo COVID-19 v zadnjem letu in vlogi verskih skupnosti v tem kriznem času, o trenutni epidemiološki situaciji in o omejitvenih ukrepih za zajezitev in obvladovanje epidemije. Sogovorniki so prav tako spregovorili o ustrezni ozaveščenosti in pomenu cepljenja ter precepljenosti prebivalstva.

SŠK, Demokracija.si, C. R.