foto: Slovenska karitas
Karitas nadaljuje z zbiranjem vlog in zbiranjem pomoči za pomoč ob zadnjih neurjih, ki so prizadela večino Slovenije.
Do danes smo na naših lokalnih Karitas že prejeli skupno 160 vlog za pomoč gospodinjstvom iz različnih delov države. Od tega smo prejeli 21 nujnih prošenj za takojšnjo pomoč in obnovo domov in 139 prošenj za pomoč pri obnovi osnovnih življenjskih pogojev in preprečevanju nadaljnje škode. Vloge za pomoč smo večinoma prejeli iz naslednjih krajev in območij: Kančevci, Murska Sobota, Maribor z okolico, Koroška,  Slovenske Konjice,  Cerkno, Slovenska Bistrica, in Ptuj z okolico.
Sodelavci Karitas so obiskali najbolj prizadeta območja in stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi. Kdor bi želel oddati vlogo za pomoč ali potrebuje dodatne informacije, se lahko obrne na najbližjo župnijsko ali škofijsko karitas (www.karitas.si/mreza-karitas).
Vaša podpora v teh težkih časih je neprecenljiva. Vse ljudi odprtega srca še naprej vabimo k darovanju, saj se pravi obseg škode in stisk gospodinjstev šele kaže.
Svoj dar lahko posredujete na:
Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POMOČ NEURJE
Sklic: SI 00 624
Svoj prispevek pa lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.
Za dodatne informacije se lahko obrnete na [email protected], 01/300 59 60.
Zahvaljujemo se vam za vašo solidarnost in pomoč.
Slovenska karitas