Črna na Koroškem (foto: Aljaž Tratnik)

Družina, ki jo je prizadelo letošnje neurje, se je obrnila na Škofijsko karitas Celje s prošnjo za pomoč.

Družina vključuje štiri člane – očeta, mamo ter dva otroka, pri čemer potrebuje eden od otrok 24-urno varstvo. Oče se zaradi bolezni sooča s težavami pri zaposlovanju, zato sta oba starša vzpostavila dopolnilno dejavnost v obliki pridelave sadja in zelenjave, s čimer so si skromno zagotavljali sredstva za preživetje.

Vendar pa je letošnje neurje povzročilo popolno uničenje njihovega pridelka in objektov, kar je družino pustilo brez vsega. Sedaj se obračajo na javnost s prošnjo za pomoč pri obnovi rastlinjaka, ki jim bo omogočil nadaljnjo pridelavo zelenjave in s tem obnovitev osnovnih sredstev za preživetje.

Družina je doslej živela skromno, vendar si nikoli prej ni prizadevala za zunanjo pomoč. Sedaj so se znašli v izjemno težki situaciji in se zatekajo k pomoči soljudi. Vsak prispevek k obnovi njihovega rastlinjaka bo družini omogočil lažje preživljanje iz meseca v mesec. S trdim delom so do zdaj premagovali življenjske izzive, zato se obračajo na vse dobre ljudi s prošnjo za podporo v teh težkih trenutkih.

Najlepša hvala vsem, ki boste prispevali k obnovi rastlinjaka in pomagali družini v tem zahtevnem obdobju.

Podatki za nakazilo pomoči

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR : SI56 0214 0001 5556 761

BIC banke: LJBASI2X

Koda namena: CHAR Sklic: SI00 904

Namen: ZAupanje

SMS sporočilo: UPANJE5 na 1919 ali UPANJE10 na 1919

Slovenska karitas