Fotografija je simbolična. (foto: Wikipedia)

Na portalu Blagovest.si smo že pred časom objavili poziv k darovanju maš v čast Božjemu usmiljenju za domovino. Temu pridružujemo še en namen: za mir na svetu, zlasti v Ukrajini. Ne glede na to, da prihajajo v javnost novice v tem, da se je Rusija pripravljena pogajati, vsak dan znova pride do novih napadov. 

Obenem v Sloveniji pričakujemo tudi zelo pomembne parlamentarne volitve, ki bodo na nedeljo Božjega usmiljenja, 24. aprila 2022. Seveda je prav, da se volitev udeležimo in odgovorno oddamo svoj glas, pri tem pa se poskusimo izogniti vplivom strahotne propagande, ki skuša volilni izid čim bolj prikrojiti ter eksperimentirati z našo državo. Glede na izkušnje z manipulacijo volitev v Rusiji zadnjih dvajset let ni nemogoče, da bodo tudi v Sloveniji skušali pripadniki globoke države na nepošten način izločati konkurenco, česar državljani zgolj s svojimi močmi ne moremo preprečiti.

Zato še enkrat ponavljamo poziv k molitvi, ki naj bo podprta tudi s postom – lahko so to tudi povsem preproste odpovedi in drobne žrtve. Zelo pa svetujemo tudi darovanje za maše v čast Božjemu usmiljenju za domovino, za volitve in za mir v Ukrajini. Lahko se v določeni župniji tudi več župljanov dogovori med seboj in daruje za maše, zlasti v času devetdnevnice Božjega usmiljenja (med velikim petkom, ko sicer ni maše, ter nedeljo Božjega usmiljenja). Znano je, da je tudi sv. Ignacij Lojolski za določen namen, ko ni bilo mogoče s človeškimi močmi doseči ničesar, daroval veliko število maš in izprosil veliko milost.

C. R.