foto: Pixabay

Na območju gore Ogradi se je smrtno ponesrečil duhovnik Matjaž Zupan, župnik župnije Srednja vas v Bohinju, poroča radio Ognjišče. Kot so sporočili iz Policijske postaje Kranj je zdrsnil s stene in padel približno 120 metrov globoko.

Za hojo je bil primerno opremljen, hodil je sam. Po do sedaj zbranih informacijah policija izključuje možnost tuje krivde za nesrečo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Vremenske razmere so bile na kraju nesreče sicer ugodne. Ponesrečenca so reševali helikopter Slovenske vojske z združeno ekipo in policist gorske policijske enote, so sporočili iz PU Kranj.

Matjaž Zupan je bil duhovnik 18 let. Kaplanska leta je preživel v župniji Železniki in v Trnovem v Ljubljani. Kot župnik pa je 14 let deloval v župniji Suha pri Škofji Loki in dobro leto v Srednji vasi v Bohinju. Njegovo novomašno geslo je bilo: »Mati, svetuj nam na zemeljski poti.« Ljubezen do Marije je močno zaznamovala njegovo življenjsko in duhovniško pot.

Nadškofija Ljubljana in z njo Cerkev na Slovenskem je tako izgubila še enega duhovnika v letih aktivne službe. Uredništvo portala Blagovest.si izreka župljanom Srednje vasi sožalje, hkrati pa vabi bralke in bralce k molitvi.

C. R.