foto: Pixabay

“Danes, 6. februarja zjutraj, smo bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v tri župnišča na Severnem Primorskem, in sicer na območju naselja Dornberk, Osek (Mestna občina Nova Gorica) in na območju Črnega Vrha nad Idrijo (občina Idrija).”

“Policija je o kaznivih dejanjih vloma v omenjene objekte obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Morebitno škodo oškodovanci še ocenjujejo. Policija nadaljuje s preiskovanjem vseh okoliščin vlomov v omenjene objekte,” sporoča PU Nova Gorica.

Vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko Policiji nudili koristne informacije pri preiskavi vseh okoliščin vlomov v omenjene objekte na Goriškem in Idrijskem pozivamo, da nemudoma pokličejo znano interventno številko Policije 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako lahko pokličejo tudi anonimni telefon policije 080 1200, še sporočajo. “Hkrati občane ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov, saj s preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine lahko že sami precej zmanjšate priložnosti za izvršitev zgoraj opisanih premoženjskih kaznivih dejanj (vlomi v različne stanovanjske in druge objekte, motorna vozila, preprečevanje drznih tatvin, ropov…) in se izognete neljubim dogodkom. Če kljub temu pride do vlomov v objekt, pa občanke in občane pozivamo, da takoj pokličejo Policijo na zgoraj omenjeno telefonsko številko oz. se zglasijo na najbližji policijski enoti. Ne spreminjajte kraja kaznivega dejanja in ne uničujte sledi, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja (oz. se ne dotikajte stvari, ne sprehajajte po prostoru …). Tudi če ugotovite, da so bili vlomilci pri sosedu, ko ga ni bilo doma, takoj obvestite Policijo!”Prav tako občane in občanke pozivajo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil v stanovanjskih soseskah večjih mest in po vaseh. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. na interventno številko Policije 113.

D. B.

Vir: PU Nova Gorica