foto: Marija.si
Danes obhajamo rožnovensko nedeljo, ki je obenem tudi Frančiškova nedelja. Slovesno sveto mašo je ob 10. uri na trgu pred baziliko daroval provincial p. Marjan Čuden.

 

Frančiškova nedelja je za Slovensko Marijino narodno svetišče poseben praznik, saj predstavlja obletnico posvetitve cerkve in razglasitve cerkve za baziliko Marije Pomagaj.
Brezjanska cerkev je bila posvečena na rožnovensko nedeljo, leta 1900, prav tako je bila na rožnovensko nedeljo leta 1988 proglašena za baziliko Marije Pomagaj. Obeh jubilejev se vsako leto spominjamo s slovesno sveto mašo.

Slovesno sveto mašo je ob 10. uri na trgu pred baziliko Marije Pomagaj daroval provincial Slovenske frančiškanske province svetega Križa, p. Marjan Čuden. Ob njem je somaševal dr. p. Robert Bahčič, rektor brezjanske bazilike. Sončna jesenska endelja je k Mariji Pomagaj privabila veliko število romarjev in hvala bogu, sveto mašo lahko obhajamo zunaj, na trgu pred baziliko Marije Pomagaj.

Rektor bazilike dr. p. Robert Bahčič je uvodoma spregovoril o vsebini današnjega praznika. Zahvalil se je provincialu, p. Marjanu Čudnu, za darovanje svete maše in izrazil veselje, da bosta po sveti maši skupaj blagoslovila relikviarij svetega Frančiška Asiškega v baziliki Marije Pomagaj.

Relikviarij je po dveh letih priprav našel svoje mesto v bazilik

foto: Marija.si

i Marije Pomagaj, v stranski kapeli, kjer se prav tako nahaja relikviarij svetega Janeza Pavla II.

Več si lahko preberete TUKAJ.