foto: SŠK

V torek, 28. februarja 2023, je v sejni sobi tajništva Slovenske škofovske konference potekala seja Koordinacije voditeljev katoliških duhovnih gibanj (KDG).

Tematika tokratnega srečanja je bil sinodalni proces v Cerkvi v Sloveniji, v cerkvenih gibanjih in skupnostih. Zbrane sta v tem duhu nagovorila tudi celjski škof Maksimilijan Matjaž in prof. dr. Igor Bahovec in predstavila celinsko zasedanje sinode za Evropo, ki je v začetku februarja potekalo v Pragi. Cerkvena gibanja in skupnosti so tista, ki največkrat že po svoji naravi gojijo sinodalnost znotraj svoje skupnosti in evangelizacijski dialog s svetom. Zato sta zbrane spodbudila k zavzetemu sodelovanju v sinodalnem procesu, ki naj tako zaživi tudi v slovenskem prostoru.

Koordinacijo katoliških duhovnih gibanj pri SŠK vodi Marjeta Bobnar. V koordinaciji so zastopana naslednja gibanja in skupnosti: Marijino delo – Gibanje fokolarov, Katoliška karizmatična prenova v Duhu, Neokatehumenska pot, Občestvo in osvoboditev, Skupnost Emanuel, Skupnost MiR Slovenija, Slovenska skupnost krščanskega življenja, Društvo Pot, Center Kraljice Miru – Kurešček, Odbor za posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu, Delavnice molitve in življenja, Družine, oznanjevalci za Kristusa, Schönstattska Družina Slovenija, Zavod Živi na polno

SŠK