foto: SŠK

Prostovoljci Slovenske karitas bodo v trgovinah HOFER zbirali izdelke za otroke in družine v stiski. Že ta petek in soboto bodo prostovoljci Young Caritas zbirali materialno pomoč za prizadete v Ukrajini, zadnja dva vikenda v marcu pa bo v izvedbi Slovenske karitas potekala redna zbiralna akcija hrane in higienskih izdelkov za otroke in družine v stiski, ki jo v sodelovanju s HOFER-  jem dvakrat letno organizirajo že tradicionalno.

Izdelke bodo kupci lahko dodali k svojemu rednemu nakupu in jih na koncu odložili v za to namenjen nakupovalni voziček pri pakirnem pultu. Zbrane izdelke bodo prostovoljci po koncu akcije odpeljali pomoči potrebnim.

Zbirajo izdelke, ki jih družine najbolj potrebujejo:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze, …
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko, …
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po lastni izbiri.

Pomembno je le, da izdelki za hrambo ne potrebujejo hlajenja.

Zbiranje materialne pomoči prizadetim v Ukrajini bo potekalo v vseh 89 trgovinah HOFER po Sloveniji, pri tem pa bodo sodelovali mladi prostovoljci Young Caritas, in sicer

  • v petek, 11. 3, in soboto, 12. 3. 2022.

Redna zbiralna akcija Slovenske karitas za otroke in družine v stiski pa bo:

  • v petek, 18. 3., in soboto, 19. 3. 2022,
  • ter v petek, 25. 3., in 26. 3. 2022.

Partnerja akcije najlepše vabita vse, da v teh dneh obiščejo trgovine HOFER in tudi če ne potrebujejo ničesar zase, opravijo nakup za tiste, ki jim osnovna živila in higienske potrebščine predstavljajo nedosegljivo dobrino.

»Časi so zares neprizanesljivi, zato je potrebno stopiti skupaj in pomagati ljudem, ki to v tem trenutku najbolj potrebujejo. Tokrat poleg redne marčevske akcije, ki jo že tradicionalno prirejamo s Slovensko karitas, priključujemo dodaten vikend zbiranja izdelkov za Ukrajino. Upamo, da bomo lahko vsem pomagali v čim večji meri,« so ob tej priložnosti povedali pri HOFERju.

Slovenska karitas še dodaja: »Ponosni in hvaležni smo vsem, ki pomagate, sodelujete in ste sočutni do družin v stiski. Vaša solidarnost do sočloveka je res neizmerna in zaradi vas verjamemo v dobroto ljudi. Več kot je stisk, večje so potrebe in s prošnjo se tudi tokrat obračamo na vas darovalce, ki boste s hrano ali pripomočki olajšali stiske ljudi.«

Akcija bo v navedenem terminu potekala v vseh 89 trgovinah HOFER po Sloveniji.
Vnaprej iskrena hvala za vsa darovana živila in izdelke.

Kontaktna oseba s strani Karitasa: Mojca Kepic, 01 300 59 69, [email protected]