Fotografija je simbolična. foto: SŠK

V nedeljo, 24.9., je bila ob 10:00 v Srednji vasi v Bohinju sv. maša za policiste, po njej pa je bilo tudi druženje udeležencev.

Policijski vikar Igor Jereb je v uvodu povedal: »Spoštovani, vesel sem vsakega izmed vas, ki je danes tukaj. Skupaj bomo preživeli čas v cerkvi in kasneje na druženju. Skupaj bomo prosili za srečo in blagoslov za vse policiste in policistke ter za ostale uslužbence in uslužbenke Policije in Ministrstva za notranje zadeve. Prosili bomo za uspešno delo in za dobre odnose med sodelavci. Hkrati pa bomo molili za vse pokojne iz policijskih vrst in z ministrstva. Naj nas dogodek nagovori in pripomore k širini za sprejemanje vsakega v vsej njegovi različnosti…«

Sv. mašo je vodil upokojeni beograjski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Hočevar. Prisotni pa so bili tudi Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve, mag. Senad Jušić, generalni direktor policije, bohinjski in blejski župan, župnik v Srednji vasi dr. Gašper Kočan, duhovnik Ivan Skalivski, župnik v Metliki in v Radatovićih, ki je hkrati tudi vikar grškokatoliškega škofa iz Križevcev za razseljene ukrajinske vernike na območju RS, policist Aleš Rozman s sodelavci, ki vedno znova lepo pripravijo dogodek, vsi sodelavci Duhovne oskrbe v policiji, izmed katerih je dr. Aleksander Erniša tudi uradno zastopal Evangeličansko cerkev augsburške veroizpovedi v RS.

Dogodka naj bi se udeležil tudi prezbiter Srbske pravoslavne cerkve Branislav Todorić, vendar mu je izredni dogodek preprečil, da bi prišel.

Prisotnost predstavnikov različnih verskih skupnosti kaže na njihovo skupno željo po sodelovanju in povezovanju, pa tudi na pripravljenost za skupno delo v blagor policistov, ki delujejo v blagor državljanov.

SŠK