Celjski škof Maksimilijan Matjaž (foto: škofija Celje)

Binkoštni praznik je za župnijo Celje – Sveti Duh tudi osrednji župnijski praznik. Zato bo že nocoj župnijo obiskal celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. 

Kot je znano, je celjski škof lani pred svojim posvečenjem v isti cerkvi izpovedal vero pred apostolskim nuncijem prav na binkoštno soboto.

Za župnijo bo to sicer njegov prvi uradni obisk, čeprav je kot škof v tej cerkvi maševal že večkrat. Slovesnosti se bodo začele ob 19h s slovesnimi večernicami in binkoštno vigilijo. Po koncu maše bo še čas za tiho češčenje.

Župnija Celje-Sveti Duh je bila ustanovljena leta 1987, dve leti kasneje pa je bila zgrajena njena župnijska cerkev. Prvi župnik je bil Drago Svetko, po letu 2003 pa so v župniji delovali še p. Branko Cestnik, Vinko Čonč in nato Srečko Hren, ki je župnijo vodil 17 let. Med duhovnimi pomočniki in podporniki župnije sta bila tudi dr. Drago Ocvirk in sedaj že pokojni kapucin p. Robert Podgoršek. Od lani župnijo vodi David Zagorc, nekdanji kaplan v stolni župniji sv. Danijela v Celju.

C. R.