foto: Polona Avanzo

Morda kdo še ne ve: včeraj in danes v Sloveniji, pod geslom PRINAŠAJMO MIR, poteka 24-urno molitvena veriga in post za domovino.

Neprekinjena 24-urna molitvena veriga ob 33. obletnici samostojne slovenske države poteka od ponedeljka 17. junija 2024 od 18.30 ure do torka 18.  junija 2024 do 18.30, ko bo v Ljubljanski stolnici sv. maša za domovino. 

Še je čas, da se vsaj za eno uro pridružite molitvi na spletu.

Sodelujoče skupine molitev oblikujejo preko aplikacije ZOOM.

Pridružite se lahko preko Youtube kanala Družine: https://www.youtube.com/druzinamedia
Naj nas povezuje molitev za slovenski narod, našo domovino in vse, ki v njej živimo.

Bog blagoslovi Slovenijo!

Predlagam, da se po končani 24 urni molitveni verigi Slovenci, v hvaležnosti za svojo domovino in zavedanju, da smo odgovorni za mir na svetu, pridružimo pobudi Kraljice Miru ter nadaljujemo z molitvijo za mir na svetu. Zaključek devetdnevnice na katero nas vabi Nebeška Mati lepo sovpada z našim državnim praznikom!

Kraljica Miru nas vabi k molitvi za mir na svetu

Kraljica Miru, prosi, da te dni še bolj kot običajno, molimo za mir na svetu.

Vsaki večer od 16. junija 2024 do obletnice prvega prikazanja, ob 22h v Medžugorju, na hribu Crnica, na kraju prvega prikazanja, poteka molitev za mir, ki se ji lahko priključimo tudi od doma. Dogodek neposredno prenaša: https://marytv.tv/

Devetdnevnica poteka pred obletnico prvega prikazanja Kraljice Miru v Medžugorju, ki je bilo 24. junija 1981.

Vse večere bo začetek devetdnevnice ob 22. uri na Crnici. Ob isti uri in na istem kraju. Nebeška Gospa je obljubila, da se bo vsak večer devetdnevnice prikazala vidkinji Mariji.

Gre za nočno bdenje; za molitev rožnega venca v različnih jezikih, petje.

Devetdnevnica se je začela v nedeljo 16. junija 2024. Okoli 23.30 se je vidkinji Mariji Pavlović – Lunetti prikazala Marija. Videnje je trajalo približno 7 minut.  Med prikazovanjem je bila tišina. Vidkinja je po končanem prikazovanju povzela besede Kraljice Miru. Gospa je vidkinji povedala, da je velika potreba po molitvi za mir in naslednji dan pričakuje še več molivcev. Vidkinja je povedala, da je Marija molila v svojem materinem jeziku, v aramejščini. Vidkinja in je vse prisotne izročila Mariji ter prosila za blagoslov vseh molivcev in uslišanje njihovih molitev za mir. Po videnju se nadaljuje molitev za mir.

Kako razumeti sedanjo politično situacijo v svetu?

So ZDA tudi preko G7 Rusiji napovedale popolno vojno?  »Mirovna konferenca v Luzernu, v Švici« z delegacijami 90-ih držav? Mirovna konferenca, ali odločitev za vojno in začetek svetovne vojne proti Rusiji, Kitajski…? Se konferenca brez Rusije, ki kot vojskujoča se država trenutno zmaguje v vojni, sploh lahko imenuje »mirovna konferenca«? Mediji nakazujejo razpad koalicije med ZDA in Saudsko Arabijo …

Že vojni v Ukrajini in Izraelu, čeprav omejeni na določen prostor, sta z vidika vpletenih sil, svetovna vojna. Če pride do vsesplošne svetovne vojne, bo opustošenje. Umirali bodo otroci in nedolžni ljudje. Če pade atomska bomba na Pariz, Rim… teh mest ne bo več. »Bežite, pobegnite naglo, zatecite se kam globoko, hacórski prebivalci, govori Gospod. Kajti babilonski kralj Nebukadnezar je naredil sklep proti vam, zasnoval načrt proti vam« (Jer 49,30). V kakšnih globinah lahko najdemo zatočišče?

Marija nas prosi, da molimo za mir!

Molitev je moč, ki lahko prepreči vojne. Satan želi uničenje človeka. Njegov namen ni le naša telesna smrt, ampak predvsem naše večno pogubljenje. Končni cilj življenja niso mir, red in blaginja na tem svetu, ampak večna sreča v nebesih. Vojna je idealna okoliščina in priložnost za pogubljenje velikega števila ljudi. Potrebno je torej moliti tudi za mir na tem svetu, za mir med narodi, za mir, ki zaobjema vse razsežnosti življenja; telesno, duševno in  duhovno.

Tudi v času nasilja, terorja, preganjanja in vojne je mogoče graditi Božje kraljestvo in prejemati številne milosti.

V vsakem primeru, tudi če bo do vojne prišlo, je molitev potrebna. Molitev za pogumno in pokončno vztrajanje v krščanski veri, molitev za naše spreobrnjenje, za milost kesanja, za sprejem Božjega odpuščanje, za Božjo bližino v trenutkih groze in stiske. Za milost »dobrega razbojnika«.

Pogum! V vsakem primeru nam je Bog blizu, nas varuje, krepča in tolaži. Če je Bog za nas, kdo je zoper nas? »Kdo nas bo ločil od Kristusove ljubezni? Mar stiska ali nadloga, preganjanje ali lakota, nagota ali nevarnost ali meč?« (Rim 8,35).

Apostol Pavel pravi: »Kajti prepričan sem: ne smrt ne življenje, ne angeli ne poglavarstva, ne sedanjost ne prihodnost, ne moči, ne visokost, ne globokost ne kakršna koli druga stvar nas ne bo mogla ločiti od Božje ljubezni v Kristusu Jezusu, našem Gospodu (Rim 8, 38-39).

Bogdan Vidmar