foto: Wikipedia

Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji Pavlović Lunetti 25. marca 2022:

“Dragi otroci!
Slišim vaše vzdihovanje in molitve za mir.
Satan se bori že leta za vojno.
Zato me je Bog poslal med vas, da bi vas vodila po poti svetosti, ker je človeštvo na razpotju.
Kličem vas, vrnite se k Bogu in Božjim zapovedim, da bi vam bilo dobro na zemlji in da bi izšli iz te krize, v katero ste zašli, ker ne poslušate Boga, ki vas ljubi in vas želi rešiti in povesti v novo življenje.

Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 

Komentar uredništva:

Zdi se, da Marijina sporočila še nikoli niso bila tako zelo konkretna kakor ravno zadnjih nekaj mesecev. Pred mesecem dni je bilo sporočilo dano ravno ob začetku vojne v Ukrajini. Včeraj pa je papež Frančišek obnovil to, kar je isti dan leta 1984 storil papež sv. Janez Pavel II. Molitvi posvetitve Rusije in Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu Srcu smo se lahko priključili tudi sami osebno in naredili svojo lastno izročitev. To je dejanje, ki ga ne bomo nikoli obžalovali, niti naši potomci. In zdi se, da to dejanje odseva tudi iz Marijinega sporočila.

Kaj nam Kraljica miru želi povedati? Najprej predvsem to, da je vojna nekaj, za kar si prizadeva satan. Tu ne gre za neke konkretne človeške osebe, ki bi same začele vojno, čeprav se vojne porajajo najprej v srcu. Po drugi strani pa moramo najprej tudi izprašati lastno vest. Pobijanje (nerojenih) otrok se dogaja tudi v povsem “mirnem” času. Dogaja se evtanazija, dogaja se potvorba družine, vsiljujejo nam t. i. trans-spolno ideologijo. Svet, v katerem je Bog izgnan na obrobje, kar kliče po vojni. Navadili smo se, da svoj lasten interes, svojo lastno kaprico, postavljamo na prvo mesto. Ni več prostora za resnično bratstvo, za občestvo. Pandemija covid19 je lepo razkrinkala vse stranpoti naše razvajenosti in zagledanosti vase. To se je zgodilo, ker smo Božje zapovedi začeli zametovati in si postavljati nova in nova “zlata teleta”.

Vedno znova smo na razpotju. V skušnjavi smo, da bi izbrali širšo in lažjo pot, ne da vedeli, kam v resnici vodi. Ne vidimo pa, kam vodijo Marijine stopinje. Božja Mati nas želi pripeljati k Jezusu. Ko skozi svetopisemske odlomke (in tudi skrivnosti rožnega venca, postaje križevega pota, …) opazujemo in premišljujemo o njenem življenju, lahko opazimo, da je bila Marijna pot eno samo izpolnjevanje Božje volje. Vedno znova je morala potrjevati svoje besede “Glej dekla sem Gospodova”. In tvegati. In tudi danes nam govori “Karkoli vam reče, storite”, tako kot na svatbi v Kani. Smo pripravljeni prisluhniti Njenemu klicu? Marijina pot je najkrajša, najbolj enostavna in najbolj zanesljiva pot k Jezusu.

Velikokrat nasedemo satanovi laži, da na svetu ne bi bilo nobene vojne, če krščanstvo ne bi obstajalo. In si želimo krojiti svet po svojih potrebah, mimo Boga. In še takrat, ko pride kriza, si nočemo priznati, da je kriza posledica naših zmot. Zato lahko Marijin klic v tem sporočilu razumemo kot ponovitev tega, kar smo brali v Božji besedi ob začetku postnega časa: “Spravite se z Bogom!” (2Kor 5, 20) Bog Oče je namreč usmiljen in čaka na svoje izgubljene otroke, da se vrnejo. In ko jih bo od daleč zagledal, bo pritekel, jih objel in poljubil.