Kip vstalega Kristusa v Medžugorju (foto: Pixabay)

V petek, 25. februarja, dan po začetku agresije Putinove vojske na Ukrajino, so se na griču prikazovanj zbrali ukrajinski romarji v Medžugorju in molili skupni rožni venec za mir v Ukrajini in po svetu.

Molitev se je pričela ob 20. uri in je potekala na pobudo ukrajinskih duhovnikov, ki jih je v Medžugorju približno petdeset. Pridružili so se jim številni romarji, pa tudi medžugorski župljani, tako da je na stotine vernikov sodelovalo pri skupni molitvi rožnega venca in je to skozi svoj objektiv zabeležil Mateo Ivanković.

V Medžugorju je te dni velika skupina romarjev iz Ukrajine, med katerimi je 50 ukrajinskih duhovnikov. Na tem mestu miru, milosti in molitve za ves svet so dobili duhovno moč. Tako kot so bili vsi medžugorski župljani so močno pretreseni in presenečeni nad novicami, ki so prihajale iz Ukrajine s podobami trpljenja, bolečine in vojne.

Zbrali so se tudi v dvorani papeža Janeza Pavla II. in prisluhnili duhovni spodbudi medžugorskega župnika p. Marinka Šakote, ki je na povabilo Kraljice miru ukrajinskim duhovnikom spregovoril o Medžugorju, sporočilu miru za ves svet. Vidno pretreseni duhovniki in romarji, ki so te dni preživeli v Medžugorju, so dejali, da bodo po priprošnji Kraljice miru močneje usmerjali svoje molitve k Gospodu, da bi se mir vrnil v njihovo domovino in ves svet, sporoča naš vir.

C. R.