Hrib prikazovanj pri Medžugorju (foto: Wikipedia)

Devetdnevnica pred obletnico Marijinih prikazovanj v Medžugorju bo tokrat zaznamovana z vsakodnevnim Marijin prikazovanjem vidkinji Mariji Pavlović Lunetti od danes do 25. junija. 

Marija Pavlović Lunetti ima sicer vsakodnevna prikazovanja ob 18.40 (v poletnem času), pred kratkim pa ji je Kraljica miru naročila, naj pozove ljudi k molitvi za mir.

Vse farane Medžugorja in romarje je pozvala, naj se združijo v molitvi rožnega venca za mir od danes, 16. junija dalje. V Medžugorju bo ta molitev ob 22. uri vsak dan in sicer na Hribu prikazovanj (pri Marijinem kipu), čemur sledi Marijino prikazovanje okoli 23.30 v vseh dneh te devetdnevnice.

Poseben namen devetdnevnice je, da molimo za mir na svetu. Vzemimo to sporočilo resno.

Poročilo z včerajšnjega shoda na Hribu prikazovanj (16. junija), poroča Marija Pavlović Lunetti:

Med prikazovanjem, ko je prišla Marija, sem Mariji priporočila vse nas, vse naše namene, vse kar imamo v srcu. Na poseben način sem Mariji priporočila in predstavila naše molitve in daritve za mir. Marija je iztegnila svoje roke nad vse nas in en daljši čas molila v svojem maternem jeziku in rekla, da nas jutri pričakuje v še večjem številu, saj je potrebna molitev za mir. Iztegnila je roke, nas vse blagoslovila in odšla v nebesa.