Stolnica v Murski Soboti (foto/vir: SŠK)

“Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela video vsebino, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve,” je zapisal generalni vikar murskosoboške škofije Lojze Kozar ml. 

“Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote. Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim. Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf do preklica prepoveduje vsa snemanja in objave v vseh cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila. Prosi vse k prizadevanju za ohranjanje svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga,” je še zapisal.

Po poročanju portala Pomurec.com bi lahko šlo za pevko Niko Zorjan, ki je del svojega spota posnela v murskosoboški stolnici. Gre za pevko iz Murske Sobote, ki je očitno uporabila odličen trik, da je privabila nekaj pozornosti nase. Očitno so se odgovorni v škofiji odzvali na naslednji videospot:

Snemanja videospotov v cerkvah sicer niti ni tako redek pojav v Sloveniji. A tu je očitno pozornost vzbudila precej bizarna upodobitev cerkvene poroke.

Kakor je razvidno iz odziva generalnega vikarja, bo očitno prišlo tudi notranjih ukrepov proti tistim, ki sicer skrbijo za cerkev, to pa je v tem primeru stolni župnik v Murski Soboti.

C. R.