foto: Pixabay

Kot ste morda prebrali, se je v nedeljo, 16. junija, začela devetdnevnica pred obletnico prikazovanja Kraljice miru v Medžugorju, ki sovpada s slovenskim dnevom državnosti. Kraljica miru nas vabi k vsakdanji molitvi predvsem za mir na svetu. 

Jasno je, da takšen poziv pomeni, da je situacija zelo resna. Ker poslanstvo Medžugorja dopolnjuje to, kar se je začelo v Fatimi, je potrebno še posebej obnavljati posvetitev Marijinemu Srcu, zlasti to velja za Rusijo ter države, ki so se znašle v “osi zla” (Iran, Severna Koreja, Kitajska, itd.). Vendar je najprej potrebno osebno spreobrnjenje, odpuščanje, odpoved maščevanju, preklinjanju …

Kdaj bo svetu oznanjeno razkritje prvih medžugorskih skrivnosti, še ni znano, nekateri pa namigujejo, da smo morda tik pred tem. Izvršitev groženj z jedrskimi napadi bi pomenil konec sveta. Takšnih groženj je bilo v drugi polovici 20. stoletja že precej. Bog pa želi svet rešiti pred pogubo. Zato ni čas, da bi zdaj metali puško v koruzo. Zdaj je čas za slavljenje, molitev, zahvaljevanje, spreobrnjenje. Božja moč lahko zlomi moč jedrskega orožja.

Z nedavnimi volitvami v Evropski parlament se je Evropa pomaknila vsaj rahlo v desno. Ni še gotovo, kakšna politika nas čaka. Evropska unija je zašla s prave poti, toda njena zastava še vedno temelji na Marijinem znamenju. Navsezadnje se je lanski Hamasov napad zgodil ravno na prvo soboto v oktobru in hkrati na praznik Rožnovenske Matere Božje. Satan je tisti, ki želi rušiti in uničevati. Ne podlezimo skušnjavi, da bi se maščevali z enako mero.

Poglejmo, kaj nam je poslal animator Tomaž iz molitvene skupine Jezusovega in Marijinega Srca:

Marija nas je na Kureščku dobesedno za roko popeljala v samostojno in neodvisno državo. S tem pa se je izpolnila tudi Marijina obljuba Tereziji na Porčinju – leto 1855 –  ko nas je poučila, kako mogočna je njena molitev pred božjim prestolom in povabila, da naj se ji pridružimo, da bo usmiljenje Vsemogočnega vedno bolj naraščalo: «Toda moja nenehna molitev k neizmernemu Božjemu usmiljenju ima tako veliko vrednost, da svet še obstaja in da, če kakšen kristjan dobrega srca moli in se strinja z meno, mojemu usmiljenju ne bo konca, ampak bo vedno bolj naraščalo

Tako na Kureščku kot tudi na Porčinju se Marija sklicuje in zanaša na peščico zvestih! Prav tako je slovenski narod zelo zaznamovalo prikazovanje, razodevanje in mistični pojavi Magdaleni Gornik, ki je prav tako dobila sporočilo za vso Slovenijo, kajti Bog nas je tako po Kureščku, kot tudi po Porčinju kot tudi po božji služabnici Magdaleni Gornik povabil k spreobrnjenju in spoštovanju Božjih zapovedi. Prav tako pa v Sloveniji še do današnjih dni odmevajo dogodki na Sveti gori kot tudi nad Strunjanom kot tudi dogodki povezani z 210. letnico milostljive podobe Marije, Pomočnice kristjanov, na Brezjah. Bog je dal slovenskemu narodu lastno mati za našo Mater. Zato lahko še enkrat rečemo, kot nas spodbuja Janez Krstnik: Bog nas je položil v varstvo njenega brezmadežnega Srca, zato je še kako prav, da tudi iz njega živimo, saj iz njega vse prejemamo. To pa tudi potrjuje ta neverjetni čudež, da se je tako majhnemu ljudstvu uspelo ustaliti v srednji Evropi na stičišču in križišču vseh poti, ki povezujejo germanski, romanski in slovanski svet. Prav tako pa njena mogočna navzočnost v slovenskemu narodu potrjuje neverjeten čudež, da se je temu majhnemu ljudstvu ne le uspelo oblikovati sredi mogočnih in prevladujočih tokov drugih mogočnejših narodov temveč, da se mu je uspelo oblikovati celo v samostojno in neodvisno državo, ki je del mednarodne skupnosti in uživa vso mednarodno priznanje! Ko govorimo o tem neverjetnem brezmadežnem Srcu, tem neverjetnem  čudežu, kar je Slovenija, milostljive podobe Marije, Pomočnice kristjanov, resnično ne želimo »saditi rožic«, temveč pokazati na realne in otipljive sadove, ki nas morajo vsaj enkrat na leto spustiti na kolena in iz srca reči: Dobri Bog! Devica Marija! Iz srca hvala za vse, kar imamo in prejema Slovenija! … Slavimo in častimo Jezusovo in Marijino Srce!

Slovenija je najtesneje povezana z medžugorskimi dogodki. Vojna v Sloveniji se je začela kot ruandski genocid točno po desetih letih prikazovanj Device Marije v Medžugorju. Vendar to ni edina povezanost, kajti prvo sporočilo je dobil videc iz Kureščka prav v Medžugorju. Prav tako se v nekaterih prikazovanjih in v njenih sporočilih Marija na Kureščku sklicuje na videnja v Medžugorju, naj se iz njih učimo, pravi, to so ena in ista sporočila, ki so namenjena vsemu svetu. Tako v Medžugorju kot tudi na Kureščku je namen osrednjega sporočila, da bi se človek vrnil in spravil z Bogom ter da bi bilo na svetu več miru. Sporočila na Kureščku so dopolnjevanje sporočil v Medžugorju. Sporočila v Medžugorju pa so nadaljevanje razodevanja in uresničevanja kar je Marija pričela v Fatimi. Lahko smo ponosni, da je Slovenija vključena v tako velik načrt Svete Trojice, za ves svet in vse človeštvo. Tako videnja in sporočila na Kureščku, ki so že zaključena kot tudi videnja in sporočila v Medžugorju, ki so v dogajanju, še niso dobila svojega končnega epiloga. Velik dosedanji sad videnj in sporočil na Kureščku je slovenska samostojnost in neodvisnost kot tudi veliki in pomembni duhovno – pastoralni – teološki poudarki za krajevno kot tudi vesoljno Cerkev. Velik sad prikazovanj v Medžugorju pa je spreobračanje sveta in priprava na velike dogodke,  ki so pred nami. To je res velik klic za vse ljudi na svetu, da bi stopili na pot (od)rešenja, sedaj je čas usmiljenja! Vse kar pa se je dogodilo in dogaja tako na Kureščku kot v Medžugorju pa lahko gledamo v luči najnovejšega  razodetja Srca Jezusovega, ki pravi sv. Faustini: “Moj drugi prihod je blizu, pripravi svet nanj!« In Bog nam je dal Sloveniji, da bi se po njej rešilo še več ljudi! Zaupal ji je veliko poslanstvo razodevanja  njenega brezmadežnega Srca: “Moj odgovor na molitev v SLO naj bo svetu v pričevanje o moji navzočnosti. Rešeni ste po milosti kot odgovor na vero maloštevilnih … .« (Kurešček, 4.6.1994) Kako mogočno je njeno Srce pred božjim prestolom!  Malo številčni so nam izprosili, kar sedaj živimo! Sanje naših prednikov!

Dodajamo še poročilo z včerajšnje večerne molitve v Medžugorju na Hribu prikazovanj:

Medžugorska vidkinja Marija Pavlović-Lunetti je včeraj, 17. junija 2024, po prikazovanju Kraljice miru izjavila: “Ta večer se mi je Gospa zdela bolj vesela.” Drugi dan devetdnevnice na mestu prvih prikazovanj na Podbrdu je Gospa dolgo molila nad zbranimi romarji v svojem materinem aramejskem jeziku. Vse navzoče je blagoslovila.  Vidkinja Marija Pavlović Lunetti jo je prosila, naj posreduje pri svojem Sinu za Mir v svetu.