foto: Polona Avanzo

Izpolnili smo prvi cilj na poti do referenduma za zaščito otrok in družin. V samo petih dneh smo zbrali več kot 30.000 podpisov! To je 12x več, kot je predpisano z zakonom. Državljanke in državljani iz vseh koncev Slovenije na ta način vladi in Državnemu zboru pošiljamo čudovito sporočilo: »Spoštujemo materinstvo in očetovstvo. Otrok potrebuje mamo in očeta. To mora spoštovati tudi država.«

Hvala vsem, ki ste oddali podpis! Hvala vsem, ki ste zbirali podpise! Hvala vsem, ki ste organizirali zbiranje podpisov v svojih krajih po vsej Sloveniji! Hvala vsem, ki ste podpise pripeljali v Ljubljano. Hvala vsem, ki ste v ta namen molili. Hvala vsem, ki ste darovali finančno pomoč. Iz srca hvala in čestitke za vse opravljeno delo!

Eno delo smo skupaj čudovito opravili, sedaj nas čakajo že nove naloge.

Naslednji koraki: Danes bomo v Državni zbor oddali pobudo za družinski referendum za zaščito otrok in družin, podprto s 30.637 podpisi. Predsednica Državnega zbora bo ali razpisala rok za zbiranje 40.000 podpisov overjenih na upravnih enotah ali pa bo Državni zbor sprejel sklep, da referenduma ne razpiše, kar se je zgodilo že leta 2011 in 2015. Če bo razpisan rok za zbiranje podpisov, začnemo takoj zbirati podpise na upravnih enotah. O vseh podrobnostih boste takoj obveščeni. V primeru, da bo sprejet sklep, da se referenduma ne razpiše, bomo tako kot leta 2011 in 2015 vložili pritožbo na Ustavno sodišče in nadaljevali sodno bitko na Ustavnem sodišču. O vsem dogajanju vas bomo sproti obveščali.

Oglejte si odmeven pogovor Aleša Primca in Uroša Slaka v oddaji Ena na ena na POP TV ter oddajo Kdo vam laže z Borisom Tomašičem na NOVA24TV. V obeh oddajah je Aleš Primc predstavil argumente za nov družinski referendum za zaščito otrok in družin. Vsi, ki imate časovni zamik (lahko gledate oddaje za nazaj) vabljeni, da si ogledate pogovor Uroša Slaka in Aleša Primca v oddaji Ena na ena. Oddaja je bila na sporedu v soboto 8.10. ob 17.50 na POP TV. Oddaja je dosegljiva tudi na Voyo.

Oddajo Kdo vam laže z voditeljem Borisom Tomašičem, ki je bila na sporedu 7.10., si oglejte na povezavi:

 

Prostovoljke in prostovoljci, rabimo vašo pomoč. Opraviti moramo veliko administrativnega dela, ki ga lahko opravljate doma. Vabimo prostovoljke in prostovoljce, da nam priskočite na pomoč. Javite se na el. naslov: [email protected]

Vsem vnaprej hvala!

Prošnja za finančno pomoč za izvedbo aktivnosti za Družinski referendum za zaščito otrok in družin: Prosimo vas, da po svojih močeh pomagate izvesti aktivnosti za družinski referendum za zaščito otrok in družin.

Svojo finančno podporo lahko nakažete na:

Združenje Gibanje za otroke in družine

TRR:SI56 6000 0000 0664 036

referenca/sklic: SI 99

namen: Družinski referendum 2022

Aleš Primc, urednik e-Glasnika za življenje, družine in svobodo